Sloow Beautysalon Huidverbetering en ontspanning <!-- schoonheidssalon, huidverbetering, schoonheidsspecialiste --><cmt> </cmt>

🍂🍂 Herfst-behandeling: € 90 incl serum en ultieme ontspanning 🍂🍂

Alle ins & outs over zuren voor je gezicht

In de wereld van huidverzorging worden glycolzuur en salicylzuur vaak geprezen om hun effectieve resultaten bij de behandeling van verschillende huidproblemen. Maar wist je dat deze krachtige zuren eigenlijk afkomstig zijn van natuurlijke bronnen? In deze blogpost zullen we de natuurlijke herkomst van glycolzuur en salicylzuur verkennen en de vele voordelen die ze bieden voor een gezonde en stralende huid.

Lees meer »

7 tips voor de verbrande huid

In de zomer kunnen we allemaal wel eens te maken krijgen met zonnebrand, waardoor onze huid rood, gevoelig, droog en trekkerig aanvoelt. Het is belangrijk om de juiste zorg en hydratatie te bieden om de huid te kalmeren en te herstellen. Hier zijn enkele tips om je huid te verzorgen wanneer je verbrand bent en je huid extra gevoelig is.

Lees meer »

5 tips tegen huidveroudering door vrije radicalen

Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die ontstaan als bijproducten van normale stofwisselingsprocessen in ons lichaam of als reactie op externe factoren zoals blootstelling aan zonlicht, luchtvervuiling, stress, roken en slechte voeding. Ze zijn zeer reactief en hebben de neiging elektronen te "stelen" van andere moleculen in het lichaam, inclusief de cellen van onze huid.

Lees meer »

To DIY or not to DIY?

Thuis DIY's (doe-het-zelf) voor huidverzorging zijn populair omdat ze vaak betaalbaar, toegankelijk en eenvoudig uit te voeren zijn. Hoewel sommige DIY's voordelen kunnen hebben voor de huid, is het belangrijk om voorzichtig te zijn, omdat niet alle DIY-methoden even effectief of veilig zijn. Hier zijn enkele populaire thuis DIY's en hun mogelijke effecten op de huid:

Lees meer »

Vitamines en jouw huid

Vitamines spelen een belangrijke rol in de gezondheid en het functioneren van de huid. Ze bieden voordelen zoals antioxidante bescherming, collageenproductie, huidherstel en het verminderen van tekenen van veroudering. Vitamines kunnen op twee manieren worden verkregen voor de huid: via voeding en via cosmetica.

Lees meer »

Rode bultjes, warmte-uitslag

Warmte-uitslag, ook bekend als zomeruitslag of miliaria, is een veelvoorkomend huidprobleem dat optreedt als gevolg van overmatige warmte, transpiratie en verstopte zweetklieren. Het kan leiden tot ongemakkelijke symptomen zoals jeuk, roodheid en kleine bultjes op de huid. In deze blogpost gaan we dieper in op warmte-uitslag, de oorzaken ervan, en delen we tips over hoe je het kunt behandelen en voorkomen.

Lees meer »

Stevige bindweefselmassage maar zacht wassen

Het te ruw wassen van het gezicht en te veel wrijven tijdens het aanbrengen van crèmes kunnen bijdragen aan de vorming van rimpels. De huid van het gezicht is gevoelig en delicaat, en ruw wassen of wrijven kan leiden tot irritatie, ontsteking en beschadiging van de huidlagen. Dit kan op den duur leiden tot het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels.

Lees meer »

De pH-waarde van de huid

De pH-balans van de huid is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit van de huid. De pH-waarde van de huid ligt normaal gesproken tussen 5,2 en 5,5, wat als licht zuur wordt beschouwd. Een evenwichtige pH-balans is van cruciaal belang voor een gezonde huid, omdat het de natuurlijke beschermende barrière van de huid en de functie ervan helpt behouden.Wanneer de pH-waarde van de huid uit balans raakt, kan dit leiden tot verschillende problemen:

Lees meer »