Wat jij altijd al wilde weten over de microbioom van je huid

Je huid is de thuisbasis van een uitgebreide en diverse gemeenschap van micro-organismen die bekend staan als de huid microbioom. Dit complexe ecosysteem van bacteriën, schimmels en andere microben speelt een cruciale rol bij het behouden van de gezondheid van de huid, het beschermen tegen ziekteverwekkers en het reguleren van de vochtbalans. In deze blog zullen we ons verdiepen in de fascinerende wereld van het huid microbioom en het belang ervan voor de huidgezondheid,

Lees meer »

Ken jij de gut-brain-axis al?

In de afgelopen jaren heeft wetenschappelijk onderzoek een fascinerende verbinding onthuld tussen de darm en de hersenen, bekend als de darm-hersenen as. Dit complexe communicatienetwerk tussen het spijsverteringssysteem en de hersenen speelt een cruciale rol niet alleen in de spijsvertering, maar ook in de mentale gezondheid en algeheel welzijn. In deze blog zullen we ingaan op de complexiteiten van de darm-hersenen as, waarbij we onderzoeken hoe darmgezondheid mentale gezondheid beïnvloedt en tips bieden voor het optimaliseren van beide voor een gelukkiger, gezonder leven.

Lees meer »

4 stappen naar Holistic Beauty

Het bereiken van echt stralende huid gaat verder dan alleen huidverzorgingsproducten - het vereist een holistische aanpak die zowel voeding voor het lichaam als de ziel omvat. Door mindful praktijken, gezonde gewoonten en self-care rituelen te integreren in je dagelijkse routine, kun je een stralende teint cultiveren die je innerlijke welzijn weerspiegelt. In deze blog zullen we de principes van holistische huidverzorging verkennen en hoe ze je kunnen helpen de natuurlijke schoonheid van je huid te ontsluiten.

Lees meer »

Voed je huid van binnenuit

Je huid weerspiegelt je innerlijke gezondheid, en wat je eet kan een diepgaande invloed hebben op haar uiterlijk en vitaliteit. Terwijl huidverzorgingsproducten een cruciale rol spelen in het behouden van een gezonde huid, begint ware straling van binnenuit. In deze blog zullen we de complexe verbinding tussen voeding en huidgezondheid verkennen, en hoe het maken van bewuste voedselkeuzes je kan helpen een stralende teint te bereiken van binnenuit.

Lees meer »