IK Skin Perfection

Sloow Beautysalon kiest voor een samenwerking met IK Skin Perfection omdat wij heel erg blij worden van haar missie statement. Ik geloof dat elke vrouw het verdient om tevreden over zichzelf in de spiegel te kunnen kijken. Zodat we zelfverzekerd erop uit kunnen. Dus gebruik ik graag de producten die goed zijn voor ons én de wereld om ons heen. 

 

Zonder verdere omhaal, de missie statement van IK Skin Perfection;

"Bij IK Skin Perfection geloven we in de schoonheid van iedereen. Onze missie is natuurlijke schoonheid versterken met bewezen effectieve skincare, ontwikkeld in harmonie met de natuur. IK wil haar steentje bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor mens, dier en natuur en maakt hiervoor bewuste keuzes. Onze huidverbeterende producten zijn zacht voor de (extreem) gevoelige huid en werken daadkrachtig bij ieder denkbare huidwens- of probleem. We brengen jouw huid terug naar een gezonde basis met 100% pure, krachtige, organische ingrediënten – groene cosmeceuticals – die diep doorwerken in de huid en ontwikkeld zijn volgens het NO-label - zonder huidonvriendelijke stoffen. Daarbij is de pH-waarde in onze producten afgestemd op de pH-waarde van de huid, zodat de zuurgraad van de huid wordt hersteld en in balans komt en blijft. Samen met jou brengen wij de huid stap voor stap in perfecte conditie en werken we naar doeltreffende huidverbetering."

no-label ik-skin-perfection

WE Say NO

IK Skin Perfection kiest bewust voor een productlijn zonder overbodige toevoegingen zodat de huid niet onnodig belast wordt. Wij zeggen ‘nee’ tegen huidonvriendelijke ingrediënten en ontwikkelen onze producten volgens het NO-label.

Dit label laat zien dat IK Skin Perfection wordt geproduceerd:
• zonder chemische toevoegingen zoals parabenen, sulfaten en paraffine,
• zonder synthetische geurstoffen (parfums),
• zonder kleurstoffen,
• zonder belastende stoffen.

Deze belastende stoffen worden gezien als hele belangrijke allergenen en staan erom bekend dat ze op de huid een overgevoeligheidsreactie kunnen veroorzaken en vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Een absolute NO GO voor IK Skin Perfection.

 

Naast het NO-label is Sloow Beautysalon ook erg enthousiast over: 

  • Dierproefvrije producten én ingrediënten. Dus ook geen verkoop in landen waar dierproeven verplicht zijn.
  • RCS-glas biedt de producten bescherming waardoor minder conserveringsmiddelen nodig zijn.
  • De verpakkingen zijn geheel recyclebaar; het pompje mag bij het plastic afval en de glazen flacon in de glasbak. Ook steeds meer verpakkingen van Sugarcane, een biologisch afbreekbaar alternatief voor plastic.
  • Enkel gebruik van papier met het FSC-keurmerk. 
  • Ontwikkeling en productie in Nederland. 

 

Inci

Elk product dat verkocht wordt, heeft een ingrediëntenlijst met de INCI namen. INCI staat voor International Nomenclature Cosmetic Ingredient, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Deze lijst is ontwikkeld voor transparantie in de beauty-branche. Voor bijvoorbeeld allergieën is het zelfs belangrijk om precies te weten wat er in een product zit. 

 

Incidecoder.com is een onafhankelijke website waar iedereen producten op kan opzoeken of toevoegen. En daar staan ook al enkele producten van IK Skin Perfection bij. Voor Sloow Beautysalon was die informatie de extra bevestiging dat het écht de producten zijn waarmee ik wil werken! 

 

Passend binnen de filosofie van IK Skin Perfection, bied ik elke behandeling aan op 2 niveaus; Complete en Luxe.