Hoe de microbioom en pH-waarde van de huid elkaar versterken of verzwakken

De pH-waarde van de gezichtshuid en het microbioom zijn nauw met elkaar verbonden. Het microbioom van de huid bestaat uit een complexe gemeenschap van micro-organismen, waaronder bacteriën, schimmels en virussen. Deze micro-organismen hebben een belangrijke rol bij het handhaven van een gezonde huidbarrière en het reguleren van de pH-waarde van de huid.


Het microbioom produceert natuurlijke zuren, zoals melkzuur, die helpen de pH-waarde van de huid in balans te houden. Deze zuren creëren een licht zure omgeving op het huidoppervlak, wat gunstig is voor de huidgezondheid. Een evenwichtige pH-waarde van de huid (rond 4,5-5,5) helpt gunstige micro-organismen te gedijen en remt de groei van schadelijke micro-organismen.

Als de pH-waarde van de huid uit balans raakt, bijvoorbeeld door het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of andere externe factoren, kan dit de samenstelling van het microbioom verstoren. Een verstoorde pH-waarde kan leiden tot een afname van de gunstige micro-organismen en een overgroei van schadelijke bacteriën of schimmels. Dit kan leiden tot huidproblemen zoals ontstekingen, irritaties, infecties en gevoeligheid.

Omgekeerd kan een verstoring van het microbioom van de huid ook de pH-waarde beïnvloeden. Een ongezond microbioom kan de productie van de natuurlijke zuren verminderen, waardoor de pH-waarde minder zuur wordt. Dit kan de huidbarrière verzwakken en de gevoeligheid van de huid verhogen.

Het handhaven van een gezond microbioom en een evenwichtige pH-waarde is daarom essentieel voor een gezonde en stralende gezichtshuid. Door milde reinigingsmiddelen te gebruiken die de pH-balans respecteren en het microbioom te ondersteunen met de juiste huidverzorgingsproducten, kunnen we bijdragen aan een gezonde pH-waarde en een evenwichtig microbioom op de gezichtshuid. Dit helpt om de natuurlijke beschermende barrière te behouden, ontstekingen te verminderen en de huidgezondheid te bevorderen.

 

SILK+ is een ultrazachte, zeer milde reinigingsmilk, pH hersteller en eye make-up remover in één en verwijdert talg en vuil voordat zij de kans krijgen de poriën te verstoppen. Deze milde en romige emulsie is rijk aan vitamines die de energietoevoer en nieuwe huidcellen stimuleren. Voedende en beschermende groene cosmeceuticals in dit hypoallergene product zorgen voor een satijnzachte huid, zelfs voor de zeer gevoelige en medisch aangedane huid. 

 

GLYCOL+ met 15% glycolzuur geeft de huid weer haar gladde en frisse uitstraling. Oppervlakkige pigmentvlekken worden minder zichtbaar en het vermindert verstoppingen van talgklieren. GLYCOL+ stimuleert collageen en elastinevorming en is geschikt voor de zonbeschadigde huid, onzuivere en dikke huid, rijpe en grauwe huid en zorgt voor een gladde en frisse uitstraling. 

 

SALICYL+ zorgt in no-time voor een mooi en stralend uiterlijk. Salicylzuur dringt diep door in de poriën en lost daar opgehoopt talg op. Het is de beste oplossing tegen mee-eters, puistjes en gerstekorrels. SALICYL+ is geschikt voor de gecombineerde tot probleemhuid en de jonge huid en zorgt voor een mooi en stralend uiterlijk.

 

MICROBIOME+ is een geavanceerde pre- en probioticaformule die bijdraagt aan het in balans brengen en het herstellen van de huidflora en zorgt voor een gezond en gebalanceerd microbioom. Hierdoor is de huid optimaal beschermd tegen omgevingsinvloeden die de huid dagelijks onder druk zetten en een verstoring van de natuurlijke huidbalans veroorzaken. 

Met deze pre- en probioticaformule overlaad je de huid met probiotica (gezonde bacteriën) en prebiotica (voeding voor de gezonde bacteriën) waardoor pathogene, slechte, bacteriën geen kans krijgen om zich te settelen en vermenigvuldigen. Dit versterkt de huidbarrière en beschermt de huid optimaal tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden en houdt onze huid veilig en gezond. 

Weersinvloeden, luchtvervuiling, verkeerde huidverzorging, make-up, stress en ongezonde voeding zijn invloeden van buitenaf die kunnen zorgen voor roodheid, irritatie, ontsteking, acné, schilferigheid, droogte en een grauwe huid. De juiste producten voor het in balans houden van de pH-waarde en microbioom helpen de huid zichzelf te beschermen, waardoor zij er op haar best uit kan zien. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.