Skincare Routine: Gevoelige huid

Bij het verzorgen van een gevoelige huid is het belangrijkste dat je je huid beschermt en niet onnodig irriteert. Hoe kun je jouw huid dan het beste verzorgen en welke producten heb jij dan nodig in jouw skincare routine om je gevoelige huid te verzorgen? Ik leg het je uit!  

 
Jouw basis routine

Stap 1: Reinigen van je gezicht  

De basis voor een gezonde huid, is een schone huid. Een milde reiniging mag dus niet ontbreken in jouw skincare routine. De SILK+ is een heerlijk zachte 3-in-1 gezichtsreiniger: een reinigingsmelk, lotion en oogmake-up remover in één. De SILK+ reset de huid iedere ochtend en avond, het herstelt de pH-waarde van de huid waardoor je huidverzorgingsproducten beter opgenomen worden door de huid en de huid hydrateert. Zo puur en zacht voor de huid, dat de SILK+ gezichtsreiniger perfect is voor de (extreem) gevoelig en broze huid. 

 

Stap 2: Kalmerende en herstellende huidolie  

Dit is een van de belangrijkste stappen in jouw routine, want met deze stap ga je namelijk écht doeltreffend de gevoelige huid behandelen. Dat doe je met één van de Oil Infusions. De DE-ITCHY+ is een rijke gezichtsolie speciaal geschikt voor de gevoelige en geprikkelde (hoofd)huid. De DE-ITCHY+ wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en bevat veel antioxidanten en vitaminen. De olie verzacht, kalmeert, herstelt en draagt bij aan het vernieuwen van de huid die beschadigd is door intensief medicatiegebruik, chemicaliën, milieu- en weersinvloeden. 

 

Stap 3: Kalmerende 24H gezichtscrème  

Elke huid is anders en heeft een andere dag- en nachtcrème nodig. Het is essentieel om je huid dagelijks te voorzien van een crème. De 24H crèmes zijn afgestemd op de verschillende behoeftes van de huid. Bij een (extreem) gevoelige huid is de RECOVER+ 24H crème de oplossing! Deze crème voedt, herstelt, hydrateert en geeft onmiddellijk verlichting. De gestreste, droge en geïrriteerde huid zal je dankbaar zijn voor het gebruik van deze crème! Groene cosmeceuticals herstellen de natuurlijke balans van je huid en bieden zo optimale bescherming.  

 

Stap 4: Spf zonbescherming  

Deze stap mag nooit ontbreken in je skincare routine, ook niet in de herfst of winter! Uv-straling is er namelijk altijd. Een goede zonbescherming is daarom essentieel in je routine. Al helemaal bij een gevoelige huid. De MINERAL SPF 30 is een minerale zonbescherming voor het gezicht. Deze luchtige fluïde is rijk aan natuurlijke antioxidanten. Voelt niet plakkerig, smeert fijn uit en laat geen witte waas achter.  

 

Stap 5: Nachtverzorging 

Overdag is je huid het kwetsbaarst en daarom is beschermen belangrijk. 's Avonds krijgt je huid de kans zich te herstellen en gaan we dus verzorgen. DOUBLE+ is samengesteld met als doel de droge en geprikkelde huid flink te hydrateren en de barrièrewerking te versterken. Het ingrediënt iricalmin kalmeert en verzacht de geprikkelde en rode huid, hersteld de huidbarrière van de opperhuid en zorgt voor maximale hydratatie. De exclusieve formule biedt de huid een onmiddellijke oppepper en hydrateert, voedt, beschermt en ondersteunt het herstel van de huid. DOUBLE+ kan perfect ingezet worden ter verzachting van de gevoelige huid. Het verzorgt de huid intensief en kan zowel als masker als een nachtcrème ingezet kan worden. Breng de DOUBLE+ crème ’s avonds aan om je huid een extra boost te geven tijdens je nachtrust en verwijder de volgende ochtend met lauwwarm water, gebruik overdag dan de RECOVER+ als dagcrème. Of gebruik de DOUBLE+ als masker, laat 10 minuten intrekken en verwijder met lauwwarm water.  

5 leefstijl tips

  1. Vermijd grote temperatuurswisselingen zoals een hete douche. Heet water ontdoet de huid van de natuurlijke oliën die je zorgen voor bescherming en verzorging, waardoor de huid uitdroogt.
  2. Kies voor natuurlijke huidverzorgingsproducten, zonder huid belastende stoffen zoals alcohol, kleurstoffen en parfum.
  3. Eet gezond en gevarieerd, zorg voor een eetpatroon dat rijk is aan vitamine C, Vitamine E en Omega 3.
  4. Vermijd zo veel mogelijk zeep, shampoo en wasmiddelen, die kunnen het huidoppervlak behoorlijk beschadigen door de huidbeschermende lipiden te verwijderen en zo de natuurlijke pH-waarde van de huid uit balans brengen.
  5. Zorg in de winter voor een goede beschermende crème. Onze huid krijgt heel wat te verduren tijdens de winter. Buiten is het guur en binnen staat de verwarming aan. Deze temperatuurverschillen zijn belastend voor een gevoelige huid. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.