6 tips voor jouw skincare routine in de zomer

Het aanpassen van je skincare routine in de zomer is belangrijk omdat de huid onder invloed van warm weer, zonnestraling en verhoogde vochtigheid andere behoeften heeft.

Hier zijn 6 richtlijnen om je skincare routine aan te passen voor de zomer:

  1. Zonnebescherming: In de zomer is het cruciaal om zonnebescherming op te nemen in je dagelijkse routine. Gebruik een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Breng het regelmatig opnieuw aan, vooral als je veel tijd buitenshuis doorbrengt.

  2. Lichte hydratatie: Kies voor lichtere formules die gemakkelijk door de huid worden opgenomen. Tijdens de zomer verkiezen veel mensen minder zware crèmes, omdat de vochtigheid van de lucht de huid al vochtiger maakt. Een zwaardere crème kan "zweterig" voelen. Een tip daarvoor is om in de ochtend een serum te gebruiken, met daarover onze Mineral Sun spf 50. 

  3. Exfoliatie: In de zomer kan overmatig zweten en ophoping van talg leiden tot verstopte poriën. Regelmatige exfoliatie kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en de huid fris en helder te houden. Kies voor milde exfolianten met fruitzuren (AHA's) zoals het AHA+ serum of de Scrub+ met enzymen, die helpen bij het vernieuwen van de huid zonder overmatige irritatie.

  4. Vermijd zware oliën: Tijdens warme en vochtige dagen kunnen zware oliën de poriën verstoppen en leiden tot ongewenste glans en puistjes. Overweeg ze enkel 's avonds te gebruiken of bewaar ze tot de herfst. 

  5. Antioxidanten: Gebruik huidverzorgingsproducten met antioxidanten om je huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen die kunnen ontstaan door blootstelling aan de zon. Ingrediënten zoals vitamine C, vitamine E en groene thee-extract zijn effectieve antioxidanten die de huid kunnen helpen beschermen en versterken.

  6. Verzachtende en kalmerende producten: de juiste producten kunnen helpen bij het verlichten van huidirritaties en roodheid die kunnen optreden door blootstelling aan de zon, wind en late avonden op terrasjes. Herstel de huid die uitgedroogd is door de zon bijvoorbeeld met Hyaluron+, of bescherm te huid bij veel zweten en zwemmen met Microbiome+. 


Het is belangrijk om te onthouden dat elk huidtype uniek is, dus het kan nodig zijn om je routine aan te passen op basis van je specifieke behoeften en reacties van je huid. Als je twijfelt, stuur dan een berichtje of kom langs in de salon. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.