De vochtarme huid

Een vochtarme huid voelt over het algemeen droog, strak en trekkerig aan. Het kan ook ruw en schilferig aanvoelen, vooral na het wassen of douchen.

 

Een vochtarme huid heeft vaak een gebrek aan natuurlijke oliën en vocht, wat kan leiden tot ongemak en een doffe uitstraling. Het kan ook gepaard gaan met jeuk, irritatie en gevoeligheid. In sommige gevallen kunnen er fijne lijntjes en rimpels ontstaan, omdat de huid niet voldoende gehydrateerd is.

 

De huidbarrière van een vochtarme huid is aangetast, waardoor externe prikkels gemakkelijker de huid kunnen binnendringen en irritatie kunnen veroorzaken. 

 

Een vochtarme gezichtshuid kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:

  • Onvoldoende hydratatie: Het niet drinken van voldoende water kan leiden tot uitdroging van de huid, inclusief het gezicht. Het is belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken om je huid gehydrateerd te houden.

  • Weersomstandigheden: Blootstelling aan extreme weersomstandigheden, zoals koude wind, lage luchtvochtigheid of veel zon, kan de natuurlijke vochtbarrière van de huid beschadigen en uitdroging veroorzaken.

  • Verkeerde huidverzorgingsproducten: Het gebruik van agressieve zeep, reinigingsmiddelen of toners die alcohol bevatten, kan de natuurlijke oliën en vocht in de huid verwijderen, waardoor deze uitdroogt.

  • Langdurige blootstelling aan warm water: Te lang douchen of baden in warm water kan de huid uitdrogen, omdat het de natuurlijke oliën van de huid wegspoelt.

  • Leeftijd: Naarmate we ouder worden, vermindert het vermogen van de huid om vocht vast te houden. Dit kan leiden tot een drogere en vochtarme huid.

  • Medicatie: Sommige medicijnen kunnen als bijwerking een droge huid veroorzaken. Raadpleeg je arts als je vermoedt dat medicatie de oorzaak kan zijn.

  • Bepaalde huidaandoeningen: Huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis kunnen de huid uitdrogen en leiden tot vochtgebrek.

 

Het is dus zaak om de vochtbalans te herstellen zodat de huid zichzelf weer optimaal kan beschermen. 

 

Een vochtarme huid wordt het liefst gereinigd met Silk+, die de pH-waarde van de huid herstelt waardoor de beschermende microbioom goed in balans kan komen. 

 

Om vaalheid tegen te gaan en de celvernieuwing te herstellen kan Scrub+ gebruikt worden. 

 

Het ideale serum is natuurlijk Hyaluron+, dat speciaal ontwikkeld is om de vochtbalans te herstellen. 

 

Direct beginnende lijntjes aanpakken? Dan kun je perfect gebruik maken van Glycol Acid+. Glycolzuur is een AHA dat de celvernieuwing stimuleert, exfolieert en tevens vochtinbrengend is. 

 

Sluit 's ochtends en 's avonds je verzorging af met Hyamax+, om transepidermaal vochtverlies tegen te gaan. 

 

En overdag bescherm je de huid natuurlijk met een zonnebrandcrème, zoals onze Mineral Sun spf 30

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.