De huid met acne

Een acne huid heeft vaak specifieke kenmerken en kan anders aanvoelen dan een normale huid. Dit zijn enkele veelvoorkomende kenmerken van een acne huid:

 

  • Puistjes en mee-eters: Een acne huid vertoont vaak puistjes, mee-eters (open comedonen) en gesloten comedonen. Puistjes kunnen variëren van kleine rode bultjes tot grotere, ontstoken en pijnlijke bulten die gevuld zijn met pus.

  • Vette huid: Mensen met acne hebben een vette huid. De overactieve talgklieren produceren meer talg, waardoor de huid er glanzend en vettig uitziet en aanvoelt.

  • Roodheid en ontsteking: Acne gaat vaak gepaard met roodheid en ontsteking rondom puistjes. Dit kan de huid gevoelig maken en een branderig of jeukend gevoel veroorzaken.

  • Littekens en vlekken: Naast de aanwezigheid van puistjes kan een acne huid ook littekens, donkere vlekken of hyperpigmentatie vertonen als gevolg van eerdere acne-uitbraken. Deze littekens kunnen glad of hobbelig zijn.

  • Textuurveranderingen: Een acne huid kan onregelmatigheden in de textuur van de huid vertonen. Dit kunnen kleine putjes, deukjes of verhevenheden zijn.

  • Gevoeligheid: Een acne huid kan gevoelig zijn en reageren op verschillende producten en omgevingsfactoren. De huid kan gemakkelijk geïrriteerd raken, jeuken of een branderig gevoel hebben.

 

Het herkennen van een acne huid is meestal vrij duidelijk vanwege de aanwezigheid van puistjes, mee-eters en andere bovengenoemde kenmerken.

 

Wat kun je er tegen doen? 

Acne kan nooit alleen aangepakt worden met een salonbehandeling. Er is dagelijks gebruik van de juiste producten nodig om de acne zo goed mogelijk te bestrijden. 

 

Een acnehuid kan bestaan op een normaal huidtype dat veel kan hebben, maar het kan ook zijn dat de huid door de acne gevoelig is geworden. Daarom zijn de producten voor een acne-huid maatwerk, maar dit zijn enkele suggesties: 

 

Silk+ kan gebruikt worden bij een gevoeligere huid, terwijl Foam+ perfect past bij de vette huid die veel talg aanmaakt. 

 

Wanneer er geen sprake is van actieve ontstekingen kan de huid diep gereinigd worden met Scrub+. Deze zorgt ervoor dat dode huidcellen minder kans hebben de poriën te verstoppen. 

 

Salicyl Acid+ is de held die de overmatige talgproductie aanpakt en talg losweekt uit de poriën. 

 

Om de huid te beschermen tegen transepidermaal waterverlies is Hyamax+ ideaal. Ahamax+ is een matterende fluïde die lichter aanvoelt op de huid en fruitzuren bevat om de strucuur van de huid te verbeteren. 

 

Uiteraard sluit je 's ochtends af met een zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.