De verouderde huid

Als er één ding is dat we zeker weten in het leven, is dat we er niet voor altijd uit zullen zien zoals toen we 20 waren. Wanneer het leven ons tekent, gaat dat gepaard met verschillende kenmerken. Waar je het meest last van hebt, verschilt per persoon. 

 

De meeste mensen zullen lijntjes en rimpels gaan zien. Vooral rond de ogen (kraaienpootjes), het voorhoofd (fronslijnen) en de mond (lachlijnen). Deze rimpels kunnen dieper worden naarmate de huid ouder wordt.

Door afname van collageen en elastine kan de huid verslappen. Dit kan resulteren in een minder strakke en stevige huid, vooral op de kaaklijn, wangen en nek.

Met de leeftijd kan de huid dunner worden, waardoor het fragieler en gevoeliger wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de huid sneller beschadigd raakt en kwetsbaarder wordt voor blauwe plekken.

Er kunnen pigmentatieveranderingen ontstaan, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken of een ongelijkmatige teint. Deze veranderingen worden vaak veroorzaakt door langdurige blootstelling aan de zon gedurende vele jaren.

De huid kan droger aanvoelen dan voorheen. Dit komt doordat de huid met de leeftijd minder olie en vocht vasthoudt, waardoor het hydratatieniveau afneemt.

Een verouderde huid kan er vaak dof en minder stralend uitzien. De natuurlijke glans kan afnemen als gevolg van een tragere celvernieuwing en verminderde bloedcirculatie.

 

Daarnaast zou de huid mogelijk gevoeliger kunnen zijn voor externe prikkels, zoals extreme temperaturen, agressieve reinigingsmiddelen of bepaalde ingrediënten in huidverzorgingsproducten.

 

Wat kun je eraan doen?

Het bekendste anti-aging ingrediënt is retinol. We hebben in de salon het prachtige Retinol+ om rimpels en verlies van elasticiteit aan te pakken. 

 

Scrub+ zorgt ervoor dat de huid er niet meer dof uit ziet en de celvernieuwing gestimuleerd wordt. 

 

Het Double+ masker zit vol vitamine E en anti-oxidanten die een rol spelen in het huidvernieuwingsproces. 

 

De Glycol Acid+ stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Door de celvernieuwing te versnellen worden ook oppervlakkige pigmentverstoringen aangepakt. 

 

Relift+ is de ideale dag- en nachtcrème. Het reduceert rimpels, stimuleert collageen aanmaak en remt de vorming van ouderdomsvlekken. Deze anti-agingcrème vermindert de tekenen van het ouder worden en zorgt voor een jong, elastisch en stralend resultaat. 

 

De kwetsbare huid van uw ogen verdient specifieke aandacht. De Eye+ is een luxe en effectieve oogcrème die de tekenen van veroudering tegengaat en de diepte van rimpels aanzienlijk vermindert.

 

En natuurlijk beginnen we de dag met een zonnebrandcrème zoals de Mineral Sun spf 30

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.