De gevoelige huid

Een gevoelige gezichtshuid kan verschillende oorzaken hebben en kan zich op verschillende manieren manifesteren. Over het algemeen wordt een gevoelige gezichtshuid gekenmerkt door een verhoogde reactie op externe factoren die normaal gesproken geen irritatie of ongemak zouden veroorzaken.

 

Een gevoelige huid kan gemakkelijk rood worden en geïrriteerd raken, zelfs bij milde prikkels zoals het aanraken van het gezicht, het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten of blootstelling aan temperatuurschommelingen.

 

Een gevoelige huid kan gepaard gaan met jeukende en branderige sensaties, zonder duidelijke aanleiding. Deze symptomen kunnen optreden na het aanbrengen van bepaalde cosmetica, reinigingsmiddelen of blootstelling aan allergenen of irriterende stoffen.

 

Een gevoelige huid kan vatbaar zijn voor uitdroging, waardoor de huid droog en schilferig wordt. Dit kan leiden tot een oncomfortabel en strak gevoel.

 

Mensen met een gevoelige huid kunnen ook een verhoogde neiging hebben om allergische reacties te ontwikkelen. Dit kan zich uiten in de vorm van huiduitslag, bultjes, zwellingen of blaren na blootstelling aan bepaalde allergenen, zoals pollen, huisstofmijt, parfums of bepaalde ingrediënten in huidverzorgingsproducten.

 

Een gevoelige huid kan heftig reageren op veel huidverzorgingsproducten, zoals reinigingsmiddelen, toners, moisturizers of make-up. Zelfs producten die als "geschikt voor gevoelige huid" worden bestempeld, kunnen nog steeds irritatie veroorzaken.

 

Een gevoelige huid kan individueel variëren en triggers voor gevoeligheid kunnen van persoon tot persoon verschillen. Als je vermoedt dat je een gevoelige huid hebt, is het raadzaam om milde, zuivere producten te gebruiken en te vermijden wat jouw huid irriteert.

 

Wat kun je zelf doen?

Silk+ is de ideale reiniger voor een gevoelige huid. Het heeft complexen die de huidbarrière versterken en de pH-waarde herstellen. Een superzachte reiniger die ook make-up weghaalt en gebruikt kan worden op de ogen.

 

Het nieuwe serum Microbiome+ bevat pre- en probiotica die de huidflora balanceren en gezond maken. Een gezonde huid kan zichzelf beter beschermen!

 

Als dag- en nachtcrème is Recover+ bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Het kalmeert de geprikkelde huid. Deze huidhersteller hydrateert, voedt en beschermt. 

 

Het Double+ masker is een heerlijke treatment of nachtcrème voor de huid die veel voeding kan gebruiken. Het is een milde formule met een rijke, romige textuur. Het herstelt en kalmeert de huid en geeft de huid een heerlijke oppepper. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.