De huid met fijne lijntjes

Rond de 30 begint het goede leven zich langzaam op je gezicht te tekenen. De collageenproductie neemt vanaf nu alleen nog maar af en levensstijl zal steeds meer invloed krijgen op je huid. 

 

Het verschijnen van fijne lijntjes, meestal rond de ogen (kraaienpootjes) en op het voorhoofd (expressielijntjes), kan een vroeg teken zijn van huidveroudering. Deze lijntjes zijn vaak subtiel en kunnen aanvankelijk alleen zichtbaar zijn bij het maken van bepaalde gezichtsuitdrukkingen.

 

Een afname van de elasticiteit van de huid kan ook een vroeg teken zijn van huidveroudering. Dit kan resulteren in een lichte verslapping van de huid, vaak is dit zichtbaar aan de neus-lip plooi.

 

Een geleidelijke verandering in de natuurlijke glans van de huid kan een vroeg teken zijn van huidveroudering. De huid kan er minder stralend en jeugdig uitzien, omdat de celvernieuwing vertraagt ​​en de huid mogelijk niet zo goed in staat is om vocht vast te houden.

 

Deze tekenen van huidveroudering zijn subtiel en ontwikkelen zich geleidelijk. Ze worden vaak beïnvloed door individuele genetica, levensstijlfactoren (zoals blootstelling aan de zon, roken en voeding) en huidverzorgingsgewoonten.

 

Het nemen van preventieve maatregelen, zoals het regelmatig gebruik van breedspectrum zonbescherming, het hydrateren van de huid en het vermijden van schadelijke gewoonten, kan helpen om de tekenen van huidveroudering te vertragen.

 

Wat kun je zelf doen?

Een goede reiniging van de huid zorgt dat verontreinigingen (zweet, uitlaatgassen e.d.) niet langer dan nodig op de huid aanwezig zijn, waar ze de microbioom kunnen aantasten. Silk+ is een milde reiniger die de pH-waarde herstelt en de huid gezond houdt. 

 

Een gedehydrateerde huid laat sneller fijne lijntjes zien. Hyaluron+ houdt de huid soepel en vol. Meer vocht in de huid, wil zeggen dat de doorstroom van voedingsstoffen en afvalstoffen in de huid soepeler verloopt. Wil je alvast de strijd aangaan? Dan kun je met Retinol+ beginnen. Hét ingrediënt tegen huidveroudering, dat de collageenaanmaak stimuleert en de huidstructuur mooi fijn houdt. 

 

We houden van lachen en dus gebruiken we Eye+. Met onder andere argireline. Versnelt celvernieuwing, repareert de huidstructuur, verhoogt de collageenproductie en bestrijd pigment en vocht. 

 

De zon levert het grootste aandeel aan huidveroudering. Wie mooi oud wil worden, gebruikt een zonnebrandcrème! Mineral Sun spf 30 of Sun spf 50 beschermen jou elke dag van het jaar. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.