Is de SPF in dagcrème voldoende om mij te beschermen tegen de zon?

De bescherming tegen UV-straling in dagcrèmes kan nuttig zijn, maar het is vaak niet voldoende als de enige vorm van bescherming tegen zonnestralen. Vooral als je langdurig wordt blootgesteld aan de zon. Er zijn meerdere redenen waarom de zonbeschermingsfactor (SPF) in dagcrèmes mogelijk niet volledig voldoende is.

 

De SPF in dagcrèmes varieert meestal van 15 tot 30. Dit is een goed begin om je huid enigszins te beschermen, maar het wordt over het algemeen als een matige bescherming beschouwd. Experts raden aan om minimaal SPF 30 te gebruiken voor dagelijkse bescherming.

 

Daarnaast brengt men dagcrème vaak niet royaal genoeg aan om de vermelde SPF-waarde te halen. Om de volledige bescherming te krijgen die op het etiket staat, zou je een flinke hoeveelheid moeten aanbrengen, wat kostbaar is en niet prettig aanvoelt op de huid.

 

Dagcrèmes worden meestal niet frequent genoeg opnieuw aangebracht om de bescherming gedurende de dag te behouden. Zonbescherming moet om de twee uur worden vernieuwd, vooral als je buiten bent. 

 

UV-A en UV-B bescherming: Sommige dagcrèmes kunnen een zekere bescherming bieden tegen UV-B-stralen, die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand. Echter, ze bieden mogelijk niet dezelfde bescherming tegen UV-A-stralen, die dieper in de huid doordringen en bijdragen aan huidveroudering en schade op lange termijn.

 

Als je van plan bent om langere tijd buiten door te brengen of als de zonintensiteit hoog is, is het raadzaam om naast je dagcrème een aparte zonnebrandcrème met een bredere bescherming tegen zowel UV-A als UV-B te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je huid goed beschermd is tegen de schadelijke effecten van de zon. Vergeet niet om de zonnebrandcrème royaal aan te brengen en regelmatig opnieuw aan te brengen voor de beste bescherming. Tijdens een winterse dag met een lage zonkracht, kun je het bij de dagcrème met SPF houden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.