Kan ik mijn gezicht met water wassen als ik toch geen make-up draag?

Zelfs als je geen make-up draagt, is het niet voldoende om je gezicht alleen met water te wassen. Laat mij jou vertellen waarom ik je aanraad om (afhankelijk van jouw huidtype) te reinigen met de Silk+ of Foam+.

 

  • Gedurende de dag hoopt zich talg (huidolie), stof, vuil en andere verontreinigingen op je gezicht op. Alleen water is meestal niet voldoende om deze ophopingen effectief te verwijderen, vooral als ze dieper in de poriën zijn doorgedrongen.

  • Je huid vernieuwt zich voortdurend, waarbij dode huidcellen aan het oppervlak komen. Een gezichtsreiniger helpt om deze dode huidcellen voorzichtig te verwijderen zodat ze de poriën niet kunnen verstoppen (met mee-eters als gevolg.)

  • Water kan de natuurlijke oliën van je huid verwijderen, waardoor het vochtgehalte uit balans kan raken en je huid uitdroogt. Een milde gezichtsreiniger kan helpen om je huid te reinigen zonder de natuurlijke vochtbalans te verstoren.

  • De pH-waarde van je huid is van nature licht zuur, wat helpt om de huid te beschermen tegen patogene bacteriën en irritaties. 

 

Onze Silk+ en Foam+ bevatten het complex Ecoskin dat ontwikkeld is om de natuurlijke afweerbarrière van de huid te versterken en de pH in evenwicht te houden. 

 

  • Een goede gezichtsreiniger is ontworpen om dieper in de poriën te reinigen dan alleen water. Hierdoor worden onzuiverheden effectiever verwijderd en wordt de kans op verstopte poriën en puistjes verminderd. Zo bevat Foam+ salicylzuur, dat in de poriën talg oplost zodat het gemakkelijk naar de oppervlakte kan vloeien.
  • Door je gezicht goed te reinigen, zorg je ervoor dat de producten die je daarna aanbrengt, zoals serums en moisturizers, beter worden opgenomen en hun werkzaamheid vergroten.

 

Het is essentieel om een milde gezichtsreiniger te gebruiken die geschikt is voor jouw huidtype. Reinig je gezicht 's ochtends en 's avonds om een gezonde en stralende huid te behouden.

 

Extra tip

Er wordt ook wel eens gevraagd waarom er altijd geadviseerd wordt om met lauwwarm water te wassen. Dat heeft inderdaad een reden. In koud water lost vet en vuil slecht op, maar heet water is weer te uitdrogend voor de huid. Daarom; lauw water!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.