Is dat masseren nog ergens goed voor?

Massage is heerlijk. Uiteraard! Wie houdt er niet van om af en toe gemasseerd te worden?

 

Tijdens de behandelingen ben ik met topproducten bezig om jouw huidconditie te verbeteren, terwijl jij ligt te ontspannen alsof je drijft op een wolk. Moet je na de behandeling even uitrekken, gapen of heb je moeite je ogen te openen? Voor mij is er geen groter compliment! 

 

Maar die pure, heerlijke ontspanning is niet het enige voordeel van al dat masseren. Het is voor veel meer goed. 

 

 

Zo stimuleert massage de bloedsomloop. De bloedsomloop zorgt op celniveau voor het aanleveren van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Door te masseren stimuleer je het bloed naar die plek te stromen, waardoor je zo'n lekker blosje krijgt. 

 

Iets anders dat zich in de huid bevindt is het lymfestelsel. Dit stelsel heeft vaten die door het hele lichaam stromen, en op sommige plekken kun je ze voelen, zoals in je hals (een paar centimeter onder je oren) of in je oksel. Deze vaten vertakken zich in je huid tot haarvaatjes en nemen lymfevocht (dat afvalstoffen bevat) op. De lymfeklieren werken als filter, zij houden je gezond. Door in de richting van de lymfeklieren te effleureren wordt de afvoer van lymfevocht bevorderd. Soms is dit duidelijk zichtbaar, dan zie je er minder "opgeblazen" uit. 

 

De gezichtsspieren worden veel gebruikt, maar kunnen soms wat stijf worden. Als je veel stress hebt, mentaal zwaar werk doet of om andere redenen bijvoorbeeld vaak fronst, kan een fronsrimpel zich gemakkelijker nestelen, en dieper worden, om een voorbeeld te noemen. Een gezichtsmassage ontspant je spieren en je gedachten, waardoor de spanning van de spier af komt. Zowel tijdens de massage als ook daarna nog. 

 

Door stevig op de dermis (lederhuid) te masseren wordt de huid aangezet om meer collageen en elastine aan te maken. Bij het ouder worden verloopt deze aanmaak steeds wat langzamer, en een bindweefselmassage kan hem weer een zetje geven. 

 

Massage veroorzaakt warmte in, en fysieke wrijving op de huid. De wrijving zorgt ervoor de dode huidcellen loslaten en talg wordt losgemaakt. Bovendien zorgt de warmte in de huid ervoor dat de talg vloeibaarder is waardoor die makkelijker de porie uit komt. 

 

Door verschillende processen die door massage in en op de huid plaatsvinden, kan de huid de verzorgingsproducten die achteraf aangebracht worden beter opnemen. De huid is ge-exfolieerd, "aangezet", krijgt voldoende vocht en voedingsstoffen en kan afvalstoffen beter verwerken. Wanneer je daarna je actieve werkstoffen aanbrengt, kan de huid daar veel beter mee aan het werk. 

 

 

Tijdens jouw gezichtsbehandeling zet ik al tijdens de eerste reiniging massagetechnieken in waardoor je snel in je diepe ontspanning kunt. En zelfs bij de laatste stap, het aanbrengen van spf, gebruik ik effleurage om lymfevocht af te voeren. 

 

Niet zo gek dat je na de behandeling even moet aarden! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.