Mijn huid

Ik krijg het in de salon constant te horen; dat ik vast alleen maar producten uit de salon gebruik omdat mijn huid er zo mooi uit ziet.

Dat klopt inderdaad!

 

Ik weet als geen ander wat er wel, en vooral niet, in mijn producten zit en wat voor kwaliteit ik ermee in handen heb.

Natuurlijk is mijn huid niet perfect, maar dat bestaat ook niet. Ik heb ook af en toe een hormonaal puistje, ik heb een fronsje en kraaienpootjes bij mijn ogen. En ook heb ik poriën op mijn neus! Nooo 😱

Dat zien jullie niet doordat jullie nooit op 10 cm afstand op mijn huid zitten te turen, zoals ik dat wel doe voor de spiegel. Maar het goede nieuws is, dat doen andere mensen dus ook niet bij jullie!

Het streven is dus niet een perfecte huid. Maar een huid die gehydrateerd is, een mooi effen structuur heeft, gezond is en zichzelf goed kan beschermen en een huid die fijne lijntjes heeft die passend zijn voor de hoeveelheid levenservaring.

Ik weet wat mijn grootste "vijanden" zijn;
πŸ‚ slaaptekort zorgt voor kraaienpootjes
πŸ‚ hormonale schommelingen zorgen voor onzuiverheden en puistjes
πŸ‚ verkeerde voeding maakt mij vatbaar voor eczeem

Je ziet dus dat huidverzorging eigenlijk een veel holistischere aanpak vraagt. Maar feit blijft dat je huid verzorgd wordt van binnenuit én buitenaf. En wanneer jij jouw huid in topconditie wilt, zul je beide fronten aan moeten pakken.

Ik krijg vaak complimenten over mijn huid. Dat het er zo gaaf en glad uitziet, zonder verkleuring, bultjes of poriën. Vandaag vertel ik je over mijn huid.

π˜Ώπ™žπ™© π™«π™šπ™§π™©π™šπ™‘ π™žπ™  π™Ÿπ™š 𝙀𝙒 π™Ÿπ™š π™©π™š π™‘π™–π™©π™šπ™£ π™¬π™šπ™©π™šπ™£ 𝙙𝙖𝙩 π™π™šπ™© π™œπ™§π™–π™¨ 𝙖𝙖𝙣 π™™π™š π™€π™«π™šπ™§π™ π™–π™£π™© π™£π™žπ™šπ™© π™œπ™§π™€π™šπ™£π™šπ™§ π™žπ™¨. 𝙑𝙖𝙣 π™«π™šπ™§π™–π™› π™‘π™žπ™Ÿπ™ π™© π™–π™‘π™‘π™šπ™¨ π™’π™€π™€π™ž 𝙒𝙖𝙖𝙧 𝙫𝙖𝙣 π™™π™žπ™˜π™π™©π™—π™žπ™Ÿ π™π™šπ™—π™—π™šπ™£ π™¬π™š π™–π™‘π™‘π™šπ™’π™–π™–π™‘ π™€π™£π™―π™š 𝙨𝙩𝙧π™ͺπ™œπ™œπ™‘π™šπ™¨.

Vroeger werd vaak gevraagd of ik ziek was, zo bleek was ik. Ik kleur bijna niet onder de zon en verbrand snel. Lekker liggen zonnen is dus niet voor mij weggelegd. Smeren met een hoge factor, een zonnebril en bedekkende kleding zijn mijn enige optie. En in de schaduw blijven. Helaas heb ik tijdens mijn zwangerschappen toch was pigmentvlekken onder mijn ogen gekregen, door hormonale schommelingen ben je daar extra gevoelig voor.

Mijn huid is erg droog. Dat wil zeggen dat het weinig talg aanmaakt. Daardoor zijn poriën ook minder zichtbaar. Maar ik moet dus wel altijd de strijd aangaan met de droogte. Die veroorzaakt anders namelijk trekkerigheid, schilfers, kloofjes en roodheid. En op mijn neus zitten die poriën alsnog.

Onder hormonale invloed heb ook ik pukkeltjes. En de klok staat ook bij mij niet stil; lijntjes rond de ogen, een fronsrimpel en voorhoofdsrimpeltjes worden steeds duidelijker.

𝙇𝙖𝙖𝙩 π™Ÿπ™š 𝙙π™ͺ𝙨 π™£π™žπ™šπ™© π™œπ™šπ™ π™’π™–π™ π™šπ™£ 𝙙𝙀𝙀𝙧 π™€π™£π™―π™šπ™ π™šπ™§π™π™šπ™™π™šπ™£, π™―π™šπ™ π™šπ™§ π™€π™£π™‘π™žπ™£π™š 𝙠π™ͺ𝙣 π™Ÿπ™š π™£π™žπ™šπ™© 𝙯𝙀𝙒𝙖𝙖𝙧 π™œπ™šπ™‘π™€π™«π™šπ™£ 𝙬𝙖𝙩 π™Ÿπ™š π™―π™žπ™šπ™©. πŸ’š

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.