Summer Break: de boeken die met mij mee op vakantie mogen

In de vakantie neem ik er opeens meer de tijd voor dan thuis. Vreemd hoe dat werkt, want verder is het leven op vakantie vrijwel hetzelfde als thuis. 

 

Maarja... Dat vakantiegevoel hè! 

 

Daarom deel ik een paar boeken die rondzwerven in mijn huis. Sommige heb ik al gelezen en vond ik mooi, of leuk, of vlot. Andere heb ik nog niet gelezen maar staan te wachten tot ze aan de beurt zijn. 

 

Wie weet vind jij er nog iets moois tussen. 


Emily Wilde's encyclopedia of Faeries - Heather Fawcett

Als eerste mijn meest recente uitgelezen boek; Emily Wilde's encyclopedia of faeries. Volgens sommige mensen echt een winter-read, en ik snap het wel, het speelt zich af in een winters landschap. Maar mij deerde dat niet. 

 

Het is een boek waarin feeën echt bestaan, fantasy dus. Moet je trekken. Ik lees regelmatig boeken waarin heksen, vampiers en dergelijke voorkomen en vind die mystieke sfeer wel leuk. Beetje dromerig. 

 

Niet heel spannend of onverwacht plot, wel een fijne leeservaring. Ik las hem in het Engels. Af en toe een woord opgezocht, maar ook met een aantal onbekende woorden was het in de context goed te doen. 

 

Plot: Emily Wilde is een gerespecteerd geleerde die werkt aan haar eigen Encyclopedie van de Feeën. Eenmaal aangekomen op de laatste plek van haar veldonderzoek loopt het niet gesmeerd, en dat is vooral te danken aan Emily's sociale vaardigheden. Dan komt ook nog eens een overvriendelijke collega intrekken om te helpen. In een poging dapper en zelfstandig te zijn, wikkelt Emily zich vreselijk in de nesten. 

De zeven zussen - Lucinda Riley

Iedereen die in de afgelopen jaren voet heeft gezet in een boekenwinkel of lectuurwinkel kan er niet aan ontkomen zijn. Ze stonden constant in de top 10 van meest begeerde boeken. Ken jij de zeven zussen al? 

 

Let op: begin alleen aan deze serie als je je ka-pót verveelt. Deze serie bestaat uit 8 boeken met elk tussen de 500 en 700 pagina's! Maar eerlijk waar, elke keer als ik een boek uit had kon ik niet wáchten op de volgende. 

 

Stuk voor stuk zijn het prachtige boeken met verhalen in het heden en het verleden die uiteindelijk zo'n mooie connectie met elkaar maken. En bij boek 8 mag je hopen dat je de juiste details uit de vorige boeken hebt onthouden want daarin komt álles samen. Als ik deze serie toch eens opnieuw voor het eerst kon lezen! 

 

Je begint de boeken langzaamaan in de kringloopwinkels te vinden. Ik heb ze in ieder geval al gespot bij 2Switch in Elst. Maar kun je nu echt niet wachten, of wil je even snel de volgorde van de boeken bekijken? Klik dan *hier* 

 

In het bijzonder een aanrader als je affiniteit hebt met Griekse mythologie. De pleiaden en de mythes rondom Zeus en zijn vrienden worden niet (altijd) benoemd maar zijn wel hevig verweven in het verhaal. Maar maak je geen zorgen als je de mythes niet kent, ook zonder achtergrondkennis kun je ze gewoon lezen. Al gaat er dan misschien hier en daar een easter egg over je hoofd. (Google was my best friend.)


Emma - Jane Austen

Dit boek ben ik nu aan het lezen. Ik wilde dit heel graag een heel mooi boek vinden. Maar ik merk dat het niet erg vlot. Ik pak hem niet vaak op. En aangezien ik als regel heb maar 1 roman tegelijk te lezen, is de klad er dus in gekomen. 

 

Deze zomervakantie heb ik dus als doel om Emma uit te lezen. Ik hoor heel graag als jij hem al gelezen hebt; wat vond jij ervan? 

 

Plot: "De mooie, slimme en rijke Emma Woodhouse is ervan overtuigd dat de liefde niet voor haar is weggelegd. Toch bemoeit ze zich graag met de relaties van anderen. Haar goedbedoelde pogingen om haar nieuwe vriendin Harriet te koppelen hebben onverwachte gevolgen als ze in een aantal ongemakkelijke situaties belandt en plotseling zelf verliefd wordt."

De vrouwen van kasteel Deverill

Jeetje, die reviews! Daar wordt ik nieuwsgierig van!

 

Het is wel een serie, op dit moment zijn het 5 boeken. Maar ik houd wel van series, als ik het eerste boek mooi vind weet ik zonder twijfel wat ik de komende tijd allemaal kan lezen. 

 

Een verhaal waarin heden en verleden worden samengeweven, dat zich afspeelt in landelijk Ierland. 

 

Plot: "Als jongste dochter van een afstandelijke moeder en een vader die zijn kasteel ontvlucht en troost zoekt bij de jacht en zijn maîtresse, trekt Kitty Deverill naar haar grootmoeder, bij wie ze de liefde vindt waaraan het thuis ontbreekt. Het is ook haar grootmoeder die Kitty verhalen vertelt over vorige generaties Deverills, over de geschiedenis van het roemruchte kasteel en over het leven op het ruige, maar lieflijke Ierse platteland. Ondanks het verschil in afkomst is Bridie, de dochter van de kokkin op het kasteel, Kitty’s dierbaarste vriendin en trouwste bondgenoot, samen met Celia Deverill, het nichtje uit Londen dat de zomers steevast in Ierland doorbrengt."

Jane Eyre - Charlotte Brontë

Sinds ik de serie Anne with an E zag (op Netflix) stond Jane Eyre op mijn verlanglijstje. Ik heb hem eindelijk in bezit en hij ligt keurig te wachten. 

 

Plot: "Jane Eyre wordt gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur, een roman die vandaag de dag nog steeds tot ieders verbeelding spreekt. Na een zware jeugd vindt Jane werk als gouvernante en ontdekt de liefde van haar leven: meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield Hall - een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven..."

Ook op mijn verlanglijstje staat de boekenserie Anne of Green Gables, waar de televisieserie op gebaseerd is. Helaas is die heel slecht verkrijgbaar in het Nederlands, ik heb nog nergens de gehele serie gevonden. En hij lijkt mij zo leuk voor mijn dochter, als zij iets ouder is. 

 

Dus mocht je daar tips voor hebben, laat ze hieronder even achter! 


Nou, eer ik al deze boeken uit heb, beginnen de blaadjes alweer van de bomen te vallen! 

 

Laten we nu niet doen alsof ik in de zomervakantie opeens zeeën van tijd heb om met een boek te gaan zitten. De plicht roept ook gewoon. Maar het is een mooi streven om in ieder geval iets méér te lezen, en de rest van de mallemolen een versnellinkje lager te zetten. 

 

Heb jij nog leestips? 

 

Liefs, Claudia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.