3 tips voor een nieuwe skincare routine

Natuurlijk was er al een interesse voor huidgezondheid en verzorgingsproducten. Maar toen ik tijdens mijn opleiding werd ondergedompeld in de wereld van huidverzorging en cosmetica, is mijn eigen routine drastisch veranderd. 

 

Voorheen was mijn routine toch erg basic. Ik had een make-up remover, dagcrème en een oogcrème van een apotheken-merk. En af en toe scrubde ik met een goedkope scrub. Inmiddels heb ik een uitgebreidere routine, maar in mijn ogen, is het nog steeds simpel en makkelijk uit te voeren. (En dat komt door tip 1!)

 

Wat jouw huid nodig heeft verschilt voor iedereen. Het is een avontuur om te ontdekken. Ik wil je praktische tips geven om te werken aan huidverbetering zonder direct een tienstappenplan te volgen. 

1. Houd het kort en krachtig

Dat is meteen de eerste tip. Als je nieuwe gewoontes wilt aanleren, helpt het om niet te grote stappen te nemen. Blijf dichtbij je huidige gewoontes maar verander het een klein beetje in de goede richting. En zodra die nieuwe gewoonte erin geslepen is, kun je weer iets toevoegen. 

 

Een aantal goede gewoontes om mee te beginnen (en als je deze nu al doet; goed bezig, blijven doen!):

  • dagelijks je gezicht reinigen
  • een goede dagcrème gebruiken
  • elke ochtend zonnebrandcrème

Dit klinkt misschien al heel erg basic, maar voor veel vrouwen is dit gewoon het startpunt. En dat is helemaal niet erg! Ik ben ook niet opgegroeid met een dagelijkse zonnebrandcrème. Dat was een gewoonte die ik echt heb moeten aanleren. 

2. Laat je adviseren

Of je nou een paar producten gebruikt, of een uitgebreid stappenplan.. het heeft geen zin als je de "verkeerde" producten gebruikt. Verkeerd tussen aanhalingstekens omdat een product dat voor de één niet geschikt is, voor een andere huid wel goed kan werken. 

 

Dus als je niet veel weet over cosmetica en huidverzorging, laat je dan adviseren. Bijvoorbeeld in onze salon. Wij kunnen bekijken waar je huid behoefte aan heeft, maar vragen je ook wat jij zelf fijn vind. Qua textuur bijvoorbeeld. En zo kun je naar huis met producten die jij écht gaat gebruiken! 

3. Houd regelmaat

Mijn tips zijn gericht op routines maken. Langzaam goede gewoontes inslijpen. De reden daarvoor is omdat jouw producten je alleen gaan helpen als je ze met regelmaat gebruikt. Elke dag dus! 

 

Dat maakt het cirkeltje weer rond met tip 1; klein beginnen. Elke dag iets kleins toevoegen aan je bestaande routine is makkelijker dan elke dag iets heel nieuws moeten doen. 

 

Daarbij wil ik nogmaals het belang van goede producten benadrukken. Zodra je resultaat begint te zien van je dagelijkse commitment, is het veel makkelijker vol te houden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.