6 zomerse huidtips voor een summerproof skinplan

Extreme hitte, UV-straling, chloor, zeezout, wind en vochtigheid… Ook jouw huid zal er deze zomer mee te maken krijgen! Wanneer we dan onbeschermd de zon in zouden gaan, zijn rimpels, pigmentvlekken en ja, ook huidkanker de meest voorkomende effecten. Dat willen we natuurlijk niet!

Hoe verzorg je nou je huid het best in de zomer? Wij geven je tips én een handig zomerplan voor je huid!

1. REINIGEN MET PH-HERSTELLER

Neem ’s ochtends een snelle douche en reinig je huid met een milde reiniger zoals de SILK+. Gemakkelijk in gebruik, want de SILK+ is een 3-in-1 reiniging: reinigingsmilk, lotion met pH-hersteller en eye make-up remover in 1. Met deze reiniger wordt de pH-waarde van de huid hersteld.

2. HYDRATEREN

Vergeet niet te hydrateren met een goede crème! Ik kan jou in de salon adviseren op basis van een huidcheck en jouw wensen. Denk bij verzorging ook aan je hals, borst en handen.

3. ZONBESCHERMING

Breng tenminste 30 minuten voordat je de zon in gaat de SUN SPF 50 aan op je huid. MINERAL SPF 30 kan vlak voor blootstelling aan de zon worden aangebracht. Breng de producten na 2 uur opnieuw aan. Zonkracht speelt ook een belangrijke rol! Hoe sterker de zon, des te sneller je verbrand.

4. DODE HUIDCELLEN VERWIJDEREN

Regelmatig licht scrubben is een must. In de zomer wordt de huid onder invloed van de zon voorzien van een dikkere hoornlaag (lees: dode huidcellen) wat kan zorgen voor een grauwe tint. Verwijder 2x per week deze dode huidcellen met de SCRUB+.

5. GEZICHTSMASKER

Vergeet niet voordat je naar bed gaat de huid te reinigen en te hydrateren. Gebruik 1 à 2 keer per week het DOUBLE+ gezichtsmasker. Deze kun je ook aanbrengen als nachtcrème. 

6. BOEK EEN BEHANDELING 

Zorg dat je voorbereid de zon in gaat en boek de Lenteregen gezichtsbehandeling om jouw huid alvast te hydrateren en voor te bereiden op de zomer. 

Waar vind ik die producten? 

Bij mij in de salon natuurlijk! 

Door te kijken naar jouw huid en te luisteren naar jouw wensen, kan ik de juiste producten voor jou adviseren. 

Gebruik jij de producten al en is er iets op? Shop dan via onderstaande link.

De prijzen blijven hetzelfde, maar door de affiliate-link steun je mijn salon. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.