Alles over zonnefilters (en welke je niet wilt gebruiken!)

Koester je huid

De zon maakt ons blij. Dat gele bolletje heeft een geweldige invloed op ons welzijn en stimuleert de aanmaak van vitamine D. Maar zonnestralen kunnen ook schadelijk zijn. Daarom is een zonbescherming met effectieve UV-filters enorm belangrijk.

UV-A is verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering. Denk maar aan de A van aging.

De UV-B-stralen zorgen voor een bruin kleurtje, maar vooral ook voor oppervlakkige verbranding van de huid; de B van burning.

Een zonnebrandcrème is de beste anti-rimpelcrème die er bestaat!

Maar liefst 90% van de verschijnselen van huidveroudering, zoals rimpels, pigmentvlekken en verslapping, is te wijten aan onbeschermde blootstelling aan de zon. Je huid goed beschermen, is dus hartstikke verstandig. Niet alleen in het buitenland, maar vooral ook in Nederland.

Chemisch en mineraal?

Er zijn zeer veel verschillende zonnefilters, die kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: chemische en minerale zonnefilters.

  • Chemische zonnefilters trekken in de huid en absorberen UV-straling. Het nadeel is dat veel van deze filters huidirritaties kunnen veroorzaken en daarmee niet geschikt zijn voor de gevoelige (kinder)huiden.
  • Minerale zonnefilters, zoals Zinkoxide en Titaniumdioxide leggen een laagje je op de huid en weerkaatsen en blokkeren dus vanaf de huid direct de straling.

Bij de meeste non-nano varianten blijft er een wit laagje op je huid liggen, wat inhoudt dat de crème niet in je huid trekt. (Maar dit betekent gelukkig niet dat jij er wit als een spook bij loopt!) Dit is veiliger en beter voor je huid en het milieu. Ze geven een prima bescherming en blijven bovenop de huid liggen. Zo komen er ook geen schadelijke stoffen in het lichaam terecht. Ze vormen als het ware een soort schild op de huid en zijn erg mild waardoor ze zelden een allergische reactie veroorzaken. Alle zonbeschermingsproducten van IK Skin Perfection bevatten deze minerale filters! 

De natuur 

Het belangrijkste ingrediënt van elk zonbeschermingsproduct, is natuurlijk een zonnefilter (een UV-filter). Sommige UV-filters worden in verband gebracht met het beschadigen van koraalriffen. In reactie hierop heeft de staat Hawaï in de Verenigde Staten in 2018 een wet goedgekeurd die vanaf 1 januari 2021 ingegaan is. Deze wet verbiedt het gebruik van de chemische UV-filters oxybenzone (benzophenone-3) en octinoxate (ethylhexyl) omdat onderzoekers vermoeden dat deze stoffen veroorzakers zijn van het versneld verbleken van het koraal.

Jij hebt invloed!

Jij bent een bewuste consument: jij wilt weten wat je op huid smeert en je bent bewust bezig met de wereld om je heen. Juist als individu heb je door de juiste zonbescherming te gebruiken veel invloed op het behoud van het koraal en het zeeleven!

Door onderzoek te doen naar de duurzaamheid van de meest natuurlijke ingrediënten hebben we de perfecte samenstelling gevonden voor een natuurlijke en minerale zonbescherming met als resultaat een fantastisch zonproduct voor het gezicht.

Een minerale zonnebrandcrème met SPF 30 die gebaseerd is op een green en clean technology. De nano-vrije-zinkoxide vormt een luchtige en lichte sluier die perfect onder je make-up past! Dit product is goed voor je huid, goed voor de natuur én dus goed voor de toekomst! WIN-WIN

De fluid is rijk aan hoogwaardige natuurlijke antioxidanten zoals druivenpitolie en groene thee, die de huid beschermen tegen veroudering en zonschade. Mineral + Facial Sunscreen is waterresistent, herstelt de vochtbalans, helpt pigmentvlekken te voorkomen en rimpels te verminderen.

50ml / €29,95

Extra leesmateriaal:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.