Voed je huid met voeding

Een mooie huid en gezonde voeding gaan hand in hand. Maar wist je dat je je huid ook kunt beschermen tegen schadelijke effecten van buitenaf door de juiste voeding te eten? Help je huid een handje op een natuurlijke manier en bescherm je huid met bepaalde voeding tegen verbranding!

 

Anti-oxidanten

Blauwe druiven, rode en paarse bosvruchten zijn een super bron van antioxidanten. Ze bevatten ellaginezuur, dit beschermt je huid tegen UV stralen en kan rimpels helpen voorkomen. Daarnaast bevorderen antioxidanten de collageenproductie. Collageen is een natuurlijke stof die je huid stevig, elastisch en daardoor jong houdt. Verder werken antioxidanten cholesterolverlagend en ontstekingsremmend. Dus... Eet je mooi van binnenuit!

 

TIP: Wist je dat Matcha thee een hoge anti-oxidatieve werking heeft? Eén kopje IK Skin MATCHA TEABLEND+ staat gelijk aan 10 kopjes reguliere groene thee. Een geweldige anti-oxidantenboost dus!

 

De huidhersteller

Dé groente in de strijd tegen UV-stralen zijn tomaten. Deze zitten boordevol lycopeen, dit stofje helpt het lichaam om vrije radicalen, die vrijkomen door ultraviolette straling, op te ruimen. Zo kan je huid herstellen na schade door de zon. Bestel als je een terrasje pikt dus eens een tomatensapje!

Vitamine E

Sommige heerlijke noten zijn echte vitamine E-bommetjes. Krijg je genoeg vitamine E binnen, dan verbrand je minder snel door de zon. Door zo’n 20 amandelen per dag te eten, is je huid al beter beschermd. Ook goed nieuws voor alle pindakaasliefhebbers, pindakaas is rijk aan vitamine E!

Vitamine A 

Watermeloen is rijk aan lycopeen én aan provitamine A. Dit is een antioxidant die de cellen in het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en helpen de huid ook om cellen die beschadigd zijn te herstellen. Ook is het goed voor je haar en je ogen.

 

Geen fan van watermeloen? Don’t worry, pompoenen, wortelen en mango’s zijn ook rijk aan provitamine A

 

Dus eet je huid mooi..

met deze voedingstips. Gezonde voeding is niet alleen goed voor je huid, maar natuurlijk ook voor de binnenkant van je lijf. 

 

Mijn ervaring is dat ik beter in mijn vel zit, als ik goed voor mezelf zorg. Goede voeding in plaats van ongezonde "vulling", regelmatig bewegen en actief zijn en natuurlijk genoeg rust en mindfulness. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.