Een onzuivere huid? Pak puistjes en acné aan!

Vertoont jouw huid puistjes, rode bultjes, ontstekingen en andere  onzuiverheden? Dan is de kans groot dat jij last hebt van acné. Wereldwijd hebben veel mensen last van acné. Acné ontstaat vaak tijdens de puberteit, waarin hormonale veranderingen zorgen voor actieve talgklieren. Maar ook op latere kleeftijd kun je last krijgen van acné.

 

Acné: een serieuze huidaandoening

Acné is altijd en voor iedereen een vervelende huidaandoening die je best heel onzeker kan maken. We spreken van acné als de poriën van de huid met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. De talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid waardoor zichtbare puistjes en rode bultjes ontstaan. Acné is een serieuze huidaandoening en het is daarom altijd aan te raden om je te laten adviseren voor een behandeling, thuisgebruik van producten en eventuele voedingstips.

 

Gebruik pH-huidneutrale en zuiverende producten

Bij acné is het belangrijk om de bron van het probleem aan te pakken en de juiste huidverzorgingskeuzes te maken. Een acné-achtige en vette huid heeft behoefte aan een dagelijkse intensieve en evenwichtige verzorging die de huidflora weer in balans brengt. Gebruik daarom producten die de pH-waarde van de huid herstellen en overtollig talg minimaliseren. Een gezonde huid, begint bij een schone huid. Dat geldt zeker voor de acné huid. Reinig je huid daarom grondig maar mild met bijvoorbeeld FOAM+ of SILK+ en verwijder overtollig vuil en talg.

 

Fruitzuur, hét wapen tegen acne

Breng na de reiniging een serum op basis van fruitzuren aan. Je pakt de acné dan echt krachtig aan. Zo bevat het AHA+ serum een hoge concentratie werkzame ingrediënten en zit het bomvol vitaminen, antioxidanten die doelgericht jouw acné verminderen. De fruitzuren verwijderen de dode huidcellen, verfijnen je poriën en verminderen oneffenheden en onzuiverheden. Breng je onder je serum de SALICYL ACID+ fruitzuurpeeling aan, dan zorgt je serum ervoor dat salicylzuur tot diep in de poriën kan reinigen, wat helpt bij het voorkomen van nieuwe puistjes. Je huid wordt vernieuwd en dat geeft jou een egale teint.

 

De laatste krachtpatser die echt niet mag ontbreken bij jouw skincare routine bij acné is het BAMBOO DETOX MASK+. Dit masker trekt als een magneet vuil aan en reinigt diep door de bamboehoutskool in het masker. 

 

Niet scrubben, nooit krabben!

Heb jij veel puistjes en ontstekingen? Ga dan nooit scrubben! Dit kan zorgen voor nog meer puistjes. Je kunt SCRUB+ wel laten intrekken in je huid en daarna met lauwwarm water afspoelen. Dan geven de eiwitsplitsende enzymen uit ananas en papaya een fijne lysing. En hoe verleidelijk het ook is, knijp puistjes nooit uit. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat je de bacteriën verder verspreidt waardoor je alleen nog maar meer puistjes krijgt.

 

Anti-acne en voeding, het werkt echt

Een gezond voedingspatroon is voor de acne huid heel belangrijk. Bak in olijfolie en zet geregeld vette vis, avocado, cashewnoten en amandelen op je menu. Ze bevatten omega 3 en hebben een positieve werking op ontstekingen. Volkoren producten, noten en eieren bevatten zink. Belangrijk want een tekort aan zink kan puistjes verergeren. Wees verder matig met koolhydraten en zout en beperk het gebruik van verzadigde vetten die voorkomen in zuivelproducten. Je huid knapt ervan op!

 

Hygiëne, hygiëne en nog eens hygiëne…!

Naast de juiste huidverzorging is hygiëne bij de aanpak van acne heel belangrijk. Was regelmatig je handen en verwissel dagelijks je handdoek en bedlinnengoed. De bacteriën blijven namelijk achter op je kussensloop. Beperk het dragen van mutsen, petten, sjaals en coltruien want in deze kledingstukken blijven snel bacteriën achter. En denk er ook eens aan je make-up kwasten te reinigen, de acne bacterie gedijt uitermate goed in vuile kwasten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.