pH-neutrale huidverzorging?

Je hebt het vast wel eens zien staan op een huidverzorgingsproduct: ‘pH-neutraal’. Wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld? En belangrijker, is het ook echt goed voor je huid?

 

Een gezonde huid heeft van nature een beschermlaagje, dat noemen we de zuurmantel. Het bestaat uit zweet, talg en dode huidcellen waarop (goede!) micro-organismen leven. We noemen het zuurmantel omdat de zuurgraad, of ph-waarde, rond de 5,5 ligt.

De pH-waarde… hoe zit het ook alweer? We spreken van zuur wanneer de pH-waarde lager is dan 7. Als deze hoger is dan 7, dan spreken we van basisch.

 

Onze huid is zuur 

Dat onze huid zuur is, is niet zonder reden. Deze zuurmantel helpt de huid sterk te houden. Het zorgt ervoor dat de huidflora in balans is, de slechte bacteriën worden gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte, waardoor de huid minder vatbaar is voor huidproblemen.

Het is dus belangrijk om de huid zuur te houden. Uit onderzoek blijkt niet alleen dat een huid met een hoge pH-waarde droger, doffer en sneller geïrriteerd is, maar ook eerder rimpels krijgt.

 

Verstoorde zuurgraad door producten hoge pH-waarde 

Door je huid in aanraking te laten komen met basische producten gaat de zuurgraad (tijdelijk) omhoog. Leidingwater in Nederland heeft bijvoorbeeld een pH-waarde van ongeveer 7. Veel zepen hebben zelfs een pH-waarde van 9. Stel je eens voor hoeveel schade de huid op kan lopen door haar regelmatig te wassen met water en zeep. Natuurlijk herstelt de huid zich, maar dat kan wel tot 14 uur duren. Grote kans dat de zuurmantel van de huid voor die tijd opnieuw beschadigd is. Een pH-waarde van 7 (pH-neutraal) is dus helemaal niet ‘neutraal’ voor je huid!

 

Let op de pH-waarde van het product 

Je kunt in de winkel nog zo goed op ingrediënten letten, maar wanneer deze producten niet de goede pH-waarde hebben ga je niet het gewenste resultaat behalen. Sterker nog, het kan juist zijn dat deze producten je huid nog meer gaan irriteren.

 

De pH-waarde van IK producten

IK Skin Perfection streeft naar een gezonde huid, met een pH-waarde die rond de 5,5 ligt. De producten zijn daarop afgestemd, zodat de zuurgraad van de huid in balans wordt gebracht en de huid kan herstellen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.