Skincare Routine: ochtend en avond tips

Een goede skincare routine vereist aandacht. Je hebt een aantal goede huidverbeterende producten in huis, maar welke stappen moet je zetten voor het maximale resultaat? Wat is de optimale volgorde voor het gebruiken van jouw producten? Hoe zorg je nu voor die doeltreffende huidverbetering? Lees er alles over in deze blog.  


Ochtend

Je kunt nog zoveel goede producten in je badkamerkastje hebben staan, wanneer je ze niet in de goede volgorde gebruikt, wordt het lastig om jouw huidwens of huidprobleem op de juiste manier aan te pakken. Geen enkele huid heeft alle producten tegelijk nodig. Ik geef je graag tips voor jouw optimale stappenplan!  

 

TIP! Weet je het toch even niet meer? Dit is de gouden regel: werk van dunne naar dikke substantie. Je brengt dus nooit een dun serum over een smeuïge dagcrème aan. De enige uitzondering is gezichtsolie, deze dunne substantie gebruik je als laatst.

 

 1. Reinigen: Verwijder overtollige olie, vuil, zweet en restjes van producten uit je nachtroutine. De SILK+ is een zachte, zeer milde reinigingsmelk, lotion en oog make-up remover in één, lekker efficiënt!
 2. Scrubben: Je verwijdert hiermee dode huidcellen, verbetert je huidtextuur en -kleur. SCRUB+ heeft zelfs een 3 in 1 formule: een lysing, peeling en scrub in één! Alle hoogwaardige werkstoffen worden hierna maximaal door de huid opgenomen. Scrubben doe je niet iedere dag maar ongeveer twee keer per week, afhankelijk van je huidconditie kan dat vaker of minder vaak.
 3. Serum: Dit is een belangrijke stap in je dagelijkse routine. Een serum bevat een hoge concentratie werkzame ingrediënten, zit bomvol vitaminen, antioxidanten en pakt doelgericht jouw huidwens aan. Door het gebruik van een serum zullen ook andere huidverzorgingsproducten de huid makkelijker stimuleren tot het gewenste resultaat.  
  Fruitzuren: Een fruitzuur, oftewel een acid, is een effectieve manier om de huid een frisse en gladde uitstraling te geven. Je kunt een fruitzuur als GLYCOL ACID+ inzetten als serum, maar ook combineren met je favoriete serum.  
 4. Oogcrème: Fijne lijntjes rond je ogen pak je aan met een goede oogcrème. De huid rond je ogen kan namelijk geen olie produceren en hydrateert zichzelf dus niet zoals de rest van je gezicht. EYE+ is een luchtige hydraterende oogcrème, geschikt voor ieder huidtype. 
 5. 24H crème: Geeft je gezicht de hydratatie, kalmering, bescherming etc. wat het nodig heeft. Voor iedere huidwens of huidprobleem is er een effectieve 24H crème. De 24H crèmes van IK kunnen dus ingezet worden als dag- en nachtcrème. 
 6. Gezichtsolie: Een huidolie zorgt voor maximaal huidcomfort. Het voedt, beschermt en herstelt de huid.
 7. Zonbescherming: Deze stap mag ook nooit ontbreken in je skincare routine, ook niet in de herfst of winter! Uv-straling is er namelijk altijd. Wist je dat 80% van huidveroudering komt door de zon? Een goede zonbescherming is daarom essentieel in je routine. De MINERAL SPF 30+ is een minerale zonbescherming voor het gezicht. Deze luchtige fluïde is rijk aan natuurlijke antioxidanten. Voelt niet plakkerig, smeert fijn uit en laat geen wittewaas achter.  


Avond

Veel stappen zijn ’s avonds hetzelfde als ’s ochtends. Maar toch zijn er een paar verschillen. We leggen het je graag uit! 

 

 1. Reinigen: Het is belangrijk om ‘s avonds je huid dubbel te reinigen. Zo weet je zeker dat het vuil van overdag en je make-up goed verwijderd is. 
 2. Dieptereiniging: Gebruik jij je SCRUB+ liever 's avonds? Doe dat dan na de reiniging met de SILK+. Of gebruik het Bamboo Detox masker 1 keer per week om al het vuil en talg als een magneet uit de poriën te trekken. Hierna kunnen jouw serums en crèmes extra goed doordringen in de huid. 
 3. Verzorgend masker: Wanneer jij gaat slapen, gaat je huid aan het werk. Het heerlijke DOUBLE+ 2 in 1 crème masker hydrateert de huid flink en versterkt de barrièrewerking. Jouw huid voelt ’s ochtends heel comfortabel aan! Een masker gebruik je 1 à 2 keer per week. 
 4. Fruitzuren
 5. Oogcrème
 6. Serum
 7. 24H Crème: In de avond kun je kiezen voor een dikkere crème om je huid intensief te voeden. 
 8. Gezichtsolie: Meng je een van de huidoliën met het DOUBLE+ gezichtsmasker voor maximale voeding, hydratatie en huidcomfort!

De verschillen 

Zowel ’s ochtends als ’s avonds heb je een gezichtsverzorging routine, met bijvoorbeeld een 24H crème, een reiniger, serum, oogcrème of gezichtsmasker. Het verschilt per moment van de dag welke producten je gebruikt. Zo kun je in de ochtend richten op bescherming van de huid, met bijvoorbeeld het Microbiome serum en een SPF. En in de avond ligt de focus dan op huidverbetering door middel van Retinol en het gebruik van een masker. Door het gebruik van verschillende producten ’s ochtends en ’s avonds kun je meerdere huidwensen of huidproblemen tegelijk aanpakken. 


Do's en don'ts

 • Gebruik eerst de producten op waterbasis en daarna pas op oliebasis. Zo kunnen de actieve ingrediënten goed in je huid doordringen.
 • Was de informatie te veel en weet je even niet meer wat er geadviseerd werd in de salon? Stuur mij gerust een berichtje, ik mail je graag mijn advies om jou verder te helpen. 

 

Less is more

In dit blog is de meest uitgebreide optie beschreven. Natuurlijk betekent dit niet dat jij ál deze producten moet gebruiken. Een huidadvies is altijd afgestemd op jouw huid en huidconditie, maar óók op jouw leefstijl. Gebruik je nog niet veel producten, of zelfs helemaal niets? Dan beginnen we klein: reinigen, verzorgen en beschermen. Dus met SILK+, één van de 24H crèmes en natuurlijk wel een SPF. 

 

De beste skincare routine is degene die jij graag gebruikt! En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.

 

Welke producten zijn het meest geschikt voor jouw huid? Daar komen we samen achter tijdens een behandeling in de salon. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.