Zwangerschap en een behandeling in de salon

Een zwangerschap is hard werken voor je lichaam. Hoewel sommige zwangeren op een roze wolk door de zwangerschap zweven is het voor andere vrouwen minder feest. Maar hoe jouw lichaam het ook oppakt, straks heb je een klein mensje om voor te zorgen, dus dit is het moment om jezelf in de watten te leggen! 

 

Zoals je al hebt kunnen lezen, kun je niet zomaar een cosmetica-product van een plank trekken. Er zijn ingrediënten die je niet wilt gebruiken! En zo zijn er ook behandelingen die je beter niet kunt kiezen tijdens je zwangerschap. Ik vertel er hier meer over. 

 

Reguliere Sloow behandelingen, de Complete en Luxe behandelingen, kun je altijd boeken. Na een uitgebreide intake passen we de gebruikte producten namelijk aan op jouw huid en omstandigheden. Ik kies dan dus voor producten die veilig zijn tijdens jouw zwangerschap. 

 

Dit zijn behandelingen die je uitstelt tot na je zwangerschap:

  • Bindweefselmassage wordt afgeraden in het derde trimester. Het kan in veel gevallen wel nog in het eerste en tweede trimester. Maar wanneer de bloeddruk tijdens de zwangerschap verhoogd is, is dit tevens een contra-indicatie. Voor de zekerheid kun je altijd advies inwinnen bij je verloskundige of arts. 
  • Peelings worden uitgevoerd met BHA's en AHA's. Dit zijn ingrediënten die tijdens de zwangerschap beter vermeden kunnen worden omdat ze de huid verdunnen en gevoeliger maken voor uv-licht. Zwangeren zijn extra gevoelig voor hyperpigmentatie in de vorm van een zwangerschapsmasker. Peelings gebruiken wij in de salon bij de Age en Acné behandelingen. 
  • Het Organic Modeling Mask. Dit is een zelfverwarmend masker dat tot wel 42 graden Celsius kan bereiken. Tijdens je zwangerschap vermijd je de sauna en hete baden omdat een verhoging van je lichaamstemperatuur risico's brengen voor de ontwikkeling van je kindje. Dezelfde reden waarom we het verwarmende masker dus ook even laten liggen. 
  • Hennabrows. Deze behandeling doen we niet tijdens de zwangerschap omdat het altijd een risico op een allergische reactie heeft. Ook als je al eerder hennabrows hebt gehad. Door de zwangerschap kan een huisarts geen medicijnen voorschrijven om de allergische reactie tegen te gaan. We kunnen wel reguliere verf gebruiken om de wenkbrauwen te verven. 

 

Met een reguliere behandeling zit je dus sowieso veilig. Een gezichtsmassage is een heerlijke ontspanner die gewoon mag en ook upgrades zoals het Microbiotic masker of het Destress Peel Off masker zijn veilig.

 

Genoeg opties om een heerlijk momentje voor jezelf te boeken en te zorgen voor een gebalanceerde en gezonde huid! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.