PH waarde

De gezondheid van onze huid hangt samen met haar pH waarde. De pH waarde noemen we ook wel de zuurgraad en bij een gezonde huid is die 5.2 tot 5.5. Een gebalanceerde zuurgraad zorgt voor een gebalanceerde huidflora. Met een gezonde huidflora ben je minder vatbaar voor huidproblemen.

 

Een huid met een te hoge pH is minder weerbaar, heeft meer last van slechte bacteriën en van trans-epidermaal waterverlies. Hiermee kom je terecht in een vicieuze cirkel. Want om de droogte tegen te gaan maakt de huid meer talg aan, maar talg is ook pH verhogend. Bovendien kunnen binnendringende bacteriën voor nog meer problemen zorgen. Behalve mechanismen in de (ongezonde) huid zelf, zorgen ook leidingwater en zepen voor verhoging van de pH waarde. Wanneer de zuurmantel of huidflora uit balans is gaat dat gepaard met onzuiverheden, dofheid, irritatie en.. meer rimpels. Help!

 

Het is dus onze missie om de pH waarde van de huid te verlagen en onze zuurmantel te herstellen. Daarom hebben veel van onze producten een pH waarde rond de 5.5. Zodat onze huid zichzelf kan beschermen en gaat blaken van gezondheid. Hallo stralende, gladde en gelijkmatige teint!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.